Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimal boyutları, hamule taşıma kapasiteleri ve lazım yangına metanet dereceleri dahil sarhoş olmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolay erişilebilir olmalarını sağlamlar.
İzolasyonlu Yangın Baplarımız muhkem olduğu derece, şık bir görünüm sağlamlayabilmek muhtevain kullanılacağı mekana gereğince de tasarım edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan ürkü bar sistemi, yangın anında kapı hariçardan kilitli olsa dahi kaçışı esenlayacak şekilde mutasavvertır.
; bir yangın esnasında yapı içerisindeki kişilerin kısaca, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini sahileştirmek amacı ile bina sinei yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Basit bir yangın, natürel kıran ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta evet da yapı karıni merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.
Yaman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları çevresı ile yangın çabucak insanoğluın duman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Ivedili çıkış bapsı ismi ile de aşina bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbir hayli strüktürda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.
Yangın bapsı kilidi tutturulmuşrken nazarıitibar edilmesi müstelzim en önemli öge panik amerikan bar ile uyumlu olması, panik bara doğrusu yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin abesa düşmesidir.
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına göre belli yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış baplarının) belirli durumlara için TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.
Yangın Merdivenine geçişlerde yangına dayanıklı ,ürkü barlı, sızdırmaz yangın kapısı kullanılmalıdır.
Sabık kuruluşlarda ve yangın merdiveni sahaı sıkıntılı olan binalarda kaçış merdiveni konstrüksiyonına olanak vermektedir.
Kadeh yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, sırça malzemesinden mamultır ve alelumum çağcıl binalarda kullanılır.
Icraatında kanatlardan biri mıhlı öbürü hareketlidir. çakılı kanada alt üst sürgü ve kayırıcı branş uygulandığı üzere, amudi panik amerikan bar uygulanarak her dü kanadın da aynı anda açılması sağlanarak daha aşkın insanoğlunun intikaline yada tahliyesine olanak verir.
1 mm yahut elan kalın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın bapsına bakarak çok daha eksiksiz ürün kalitesi demektir. Bu da mafevkda belirttiğimiz kabil hediyeı elden etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapkaloriın bedelı da 4000 TL den başlamaktadır. Bu tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi sınırlı sertifikasyon kurumları tarafından yapılan testler ve rapor ile belirlenir.
Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlamlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı kuruluşya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Yangın Kapıları tercihe bakılırsa; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş Yangın Çıkış Kapısı yünü rakamı ve kalitesi, yangın kapısının en anayasa kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.
Yangın merdivenleri yangın ile alay malay yığın ve yer sarsıntısı kadar öteki doğal afetlerdede kullanılabilir olması sebebiyle inceden inceye korunmalıdır.